CMBO-event: AVG en Cyber Security, hoe word ik hacker proof?

Kaart wordt geladen...

Datum/tijd
12-04-2018
16:00 - 18:00

Locatie
MediaPlaza


Op donderdag 12 april 2018 organiseert CMBO, in samenwerking met FESPA Nederland, een bijeenkomst over de komende AVG-regelgeving, tegen de achtergrond van recente ontwikkelingen op het gebied van cyber security.
Binnenkort is het zover: vanaf 25 mei gaat de overheid de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) handhaven. Bedrijven worden dan geacht zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens, zowel die van hun personeel als de gegevens die ze van hun klanten ontvangen. De Autoriteit Persoonsgegevens dreigt met hoge boetes als er een datalek wordt geconstateerd. Bovendien moet je als bedrijf het datalek melden aan alle betrokkenen. Hoe ga je daar als bedrijf op een praktische manier mee om? En wat is eigenlijk het gevaar waar tegen deze regelgeving bedoeld is? Hoe denkt een hacker? En hoe hou je hem buiten de deur?

Hoe breng je de AVG in de praktijk?
Saskia Lang van Langblok advocaten begint met te kijken waar je organisatie nu staat door middel van een objectieve nulmeting. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de vastlegging en bescherming van persoonsgegevens, maar ook naar de juridische kant van de zaak. Voldoen de Algemene Voorwaarden aan de AVG, zijn de procedures conform de nieuwe wet, zijn de geheimhoudingsverklaringen op orde? Op een interactieve manier zal zij de deelnemers laten zien hoe je er voor zorgt dat jouw organisatie en jouw processen AVG-proof zijn.

Hoe denkt een hacker en hoe verweer je je daartegen?
Eric Bos van Riscom bekijkt het onderwerp vanuit het oogpunt van cyber security. Hoe wapen je je tegen de risico’s van deze online wereld? Met de komst van de AVG en het ene privacy schandaal na het andere nestelt het belang van online veiligheid en de waarde van data zich steeds meer in het gemeenschappelijk bewustzijn. Voorkomen is beter dan genezen. Eric laat zien wat je als ondernemer zelf kunt doen om je data te beschermen. Uiteindelijk wordt het net zo vanzelfsprekend je website en je klantgegevens te beschermen, als het plaatsen van een slot op de voordeur.

Aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats op 12 april en begint om 16.00 uur (ontvangst vanaf 15.30 uur) en vindt  plaats in MediaPlaza, Croeselaan 6, 3521 CA Utrecht (NB: MediaPlaza bevindt zich in het gebouw van de Jaarbeurs). Na afloop is er een netwerkborrel.

Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst via deze pagina, na te zijn ingelogd. Indien je dat niet eerder hebt gedaan die je je (eenmalig) te registreren als bezoeker, rechtsboven op deze pagina. Je kunt ook een e-mail sturen aan info@cmbo.nl, onder vermelding van de datum van deze bijeenkomst.

Mijn plaats(en) reserveren:

U kunt helaas niet meer reserveren voor deze bijeenkomst.

Comments are closed.