CMBO-bijeenkomst 15 maart over de nieuwe NIDF-norm

Op donderdag 15 maart 2018 vindt bij GOC in Veenendaal de volgende CMBO-bijeenkomst plaats. Die staat geheel in het teken van de onlangs (februari 2018) vernieuwde NIDF-norm.

De norm van het Nederlands Instituut voor Digitale Fotografie bevat aanwijzingen voor allerlei technische zaken die je als digitaal werkend fotograaf of als verwerker van foto’s goed moet instellen. Tijdens deze bijeenkomst geeft Eduard de Kam van het NIDF een uitgebreide toelichting op de achtergrond en de toepassing van de norm, waarbij hij specifiek in zal gaan op het gebruik ervan bij grafische bedrijven. Daarbij komen zaken aan de orde als:

  • De inrichting van de werkplek
  • De kalibratie van het beeldscherm
  • Kleur en witbalans
  • Bestandsformaten
  • JPEG compressie en kwaliteit
  • DNG varianten

Je kunt de NIDF-norm hier downloaden als PDF-bestand.

Datum
Donderdag 15 maart 2018
Tijd
16.00 uur (ontvangst vanaf 15.30 uur)
Locatie
GOC, De Schutterij 10, 3905 PL Veenendaal

Aanmelden
De toegang tot de bijeenkomst is gratis. Meld je hier aan na te zijn ingelogd. Indien je dat niet eerder hebt gedaan dien je je (eenmalig) te registeren als bezoeker (rechtsboven op deze pagina). Je kunt je ook aanmelden door middel van een e-mail aan info@cmbo.nl, onder vermelding van de datum van het event.

Nog geen reacties.

Geef een reactie