CMBO-bijeenkomst 11 september bij IGT: Licht en Verlichting

Op maandag 11 september gaat het najaarsprogramma van CMBO van start met een bijzondere bijeenkomst. We zijn dan te gast in de nieuwe behuizing van IGT Testing Systems, dat sinds 2015 in Almere is gevestigd. Tijdens deze bijeenkomst staan alle ontwikkelingen rond licht(meten) en verlichting centraal.

Fotospectraalmeters
De bijeenkomst past in de reeks bijeenkomsten van de CMBO-werkgroep ISO 12647-2, waarin we onder leiding van Herman Hartman steeds een ander aspect van de nieuwe ISO 12647-2-2013 norm bij de kop pakken, maar staat verder op zichzelf en is ook voor niet-werkgroepleden interessant. Tijdens het eerste deel van de bijeenkomst gaan Wilco de Groot en Kees van Middelkoop in op de gevolgen van de nieuwe ISO-norm voor het gebruik van fotospectraalmeters. Wat verandert er voor de gebruiker? Voldoen de bestaande meters straks nog aan de eisen?

Energiezuinige lichtbronnen in de drukkerij: een uitdaging.
Het tweede onderwerp van de middag is de toepassing van energiezuinige lichtbronnen die geschikt zijn voor gebruik in de drukkerij. IGT is door de recente verhuizing zelf ervaringsdeskundige doordat het bedrijf hoge eisen stelt aan de verlichting in de testruimten. Wilco de Groot deed er uitgebreid onderzoek naar en geeft een overzicht van de mogelijkheden.

IGT Testing Systems
Voor de liefhebbers beginnen we de middag met een rondleiding door het nieuwe pand van IGT Testing Systems, waarin alle ontwikkelings-, productie-, laboratorium-, onderzoeks- en consultancyactiviteiten (o.a. certificatie ISO 12647 en inktcertificatie ISO 2846) onder één dak zijn gebracht. Door de overname van het voormalige laboratorium van Proost en Brand/Paperlinx heeft IGT nu ook de beschikking over een volledig geoutilleerd lab voor het testen van papier (en andere substraten) en inkt en de interactie hiertussen.

Laat je eigen fotospectraalmeter testen
Tijdens deze bijeenkomst kun je je zelf meegebrachte fotospectraalmeter (gratis) laten testen. Deze worden volgens de daarvoor geldende uniforme testmethode vergeleken met een aantal standaardtegels. Alleen de eigenaar van de meter krijgt het directe resultaat te zien. De resultaten worden na afloop geanonimiseerd op typeniveau in een overzicht verwerkt en aan alle deelnemers beschikbaar gesteld. LET OP: gezien de beschikbare tijd is er ruimte voor het meten van maximaal 20 toestellen. Meld je dus tijdig aan als je hier gebruik van wilt maken en vermeld bij je aanmelding de gegevens van de fortospectraalmeter die je getest wilt hebben (type, specificaties, bouwjaar etc.). Zorg in dat geval ook dat je tijdig aanwezig bent (om 15.00 uur) om je fotospectraalmeter af te leveren.

Programma
15.00 uur
Ontvangst en aanleveren fotospectraalmeteres t.b.v. test (vermeld bij je aanmelding of je hier gebruik van wilt maken)
15.30 uur Rondleiding door laboratoria IGT Testing Systems
16.00 uur Opening bijeenkomst – Herman Hartman
16.10 uur Eisen aan lichtbronnen voor beoordeling en spectraalmeting – Wilco de Groot en Kees van Middelkoop
17.00 uur Energiezuinige lichtbronnen in de drukkerij: een uitdaging – Wilco de Groot
17.30 uur Afsluiting en netwerkborrel

Datum
11 september 2017 (LET OP: bij uitzondering op maandag)

Tijd
16.00 uur (ontvangst vanaf 15.00 uur; wil je de rondleiding door de laboratoria meemaken zorg dan dat je uiterlijk 15.30 uur aanwezig bent)

Locatie
IGT Testing Systems, Randstad 22-02, 1316 BX Almere (LET OP: de straat is Randstad 22, het huisnummer is 2, veel navigatiesystemen begrijpen het niet helemaal)

Aanmelden
De toegang tot de bijeenkomst is gratis. Meld je aan via deze pagina na te zijn ingelogd. Indien je dat niet eerder hebt gedaan dien je je (eenmalig) te registeren als bezoeker, rechtsboven op deze pagina. Je kunt je ook aanmelden door middel van een e-mail aan info@cmbo.nl, onder vermelding van de datum van het event.

Nog geen reacties.

Geef een reactie