CMBO-bijeenkomst 18 mei ‘Duurzaam ondernemen in de praktijk, een frisse blik’

Op donderdag 18 mei vindt de CMBO-bijeenkomst  ‘Duurzaam ondernemen in de praktijk, een frisse blik’ plaats, bij Vogelaar Verzenders in IJsselstein.
Duurzaam ondernemen is actueler dan ooit. Met de klimaatakkoorden van Parijs boven de markt en de kabinetsformatie in volle gang is het ook voor grafische bedrijven belangrijk zich nu in te verdiepen in wat er nodig en mogelijk is. Met Eveline Prop en Matthijs Kooiker, adviseurs die staan voor een enthousiaste en praktijkgerichte aanpak en met André van Dijk en Mark Bonenkamp, sprekers uit de grafische praktijk, kijken we tijdens de bijeenkomst op een frisse manier naar duurzaam ondernemen. Niet slechts als probleem of verplichting, maar vooral ook als een leuke – technische en zakelijke – uitdaging.

 

 

 
Kom naar de bijeenkomst op 18 mei en krijg antwoord op de volgende vragen

 • Hoe krijg ik zicht op de verschillende certificaten en keurmerken: welke doen er echt toe?
 • Spelen certificaten een rol bij aanbestedingen?
 • Wat is het verschil tussen ISO 14001 en de CO2 Prestatieladder?
 • Hoe breng ik de CO2 Footprint van mijn bedrijf in kaart?
 • Welke besparingsmaatregelen kan ik nemen en leveren die ook geld op?
 • Hoe communiceer ik over mijn duurzaamheidsbeleid?
 • Hoe vertaalt dit zich naar grafische bedrijven?
 • Bij welke sector- en keteninitiatieven kan ik mij aansluiten?
 • Hoe kijk ik naar mijn machinepark?
 • Welke nieuwe materialen zijn er?
 • Hoe voorkom ik afval en gebruik ik restmaterialen opnieuw?
 • Hoe bespaar ik tijd, energie en grondstoffen door slim ICT-gebruik?
 • Ga ik verspilling tegen door de ISO 12647-2 druknorm toe te passen?

Agenda
15.30 uur: Ontvangst
16.00 uur: Duurzaam ondernemen vandaag: een frisse blik en een integrale aanpak – Eveline Prop en Matthijs Kooiker (Adviseurs 3.0)
17.00 uur: Naar de kleinst mogelijke voetafdruk: het optimalieren van bedrijfsprocessen vanuit duurzaamheid – André van Dijk (HuigHaverlag)
17.20 uur: Klimaatneutraal post verzenden: van gebouw tot afbreekbare biofolie  –  Mark Bonenkamp (Vogelaar Verzenders)
17.40 uur: Discussie
18:00 uur: Netwerkborrel
 
Locatie: Einsteinweg 45-47, 3404 LJ IJsselstein.

Aanmelden:
De toegang is gratis, maar niet onbeperkt. Meld je daarom snel aan via de pagina van het event, na te zijn ingelogd. Als je je nog niet eerder langs deze weg hebt aangemeld voor een van onze bijeenkomsten dien je je eerst (eenmalig) te registreren. Je kunt je ook aanmelden door middel van een e-mail aan info@cmbo.nl, onder vermelding van de datum van het event. Kort voor de bijeenkomst ontvang je een definitieve bevestiging.

Nog geen reacties.

Geef een reactie